időjárás 18°C Anita , Kármen 2023. június 2.
logo

Több millióba kerül egy csésze a világ legdrágább teájából

Forrás: Hirado.hu
2022.03.26. 10:16 2022.03.26. 15:04
Több millióba kerül egy csésze a világ legdrágább teájából

A tea az egyik legnépszerűbb ital a világon, az élvezete és az egészségügyi előnyei miatt. Forrón és hidegen is ugyanúgy szeretjük. Azonban kiadnánk több mint egymillió forintot azért, hogy megkóstoljuk a világ legdrágább teáját? – tette fel a kérdést a Híradó.hu cikke.

A világ legdrágább teája a wuyi oolong rock, amiért mélyen a zsebbe kell nyúlni.

A hongkongi Glassbelly Tea Lab teázóban aranyáron mérik a kínai teákat, ugyanis többek között itt kapható a világ legdrágább teája, a wuyi oolong rock. Egycsészényi ebből a különleges italból akár több mint egymillió forintba is kerülhet – olvasható a CNN cikkében.

A Híradó.hu cikke szerint nem véletlenül, ugyanis az egyik legdrágább és egyben legritkább tea az oolong. Félig fermentált, vagyis átmenet a zöld és fekete tea között. 

A wuyi oolong rock pedig egy nagyon ritka változata ennek a speciális teának, az elkészítéséhez szükséges cserjék csak az UNESCO világörökség részét képező kelet-kínai Wuyi-hegység szikláin nőnek – innen ered a „rock tea” azaz „kőtea” elnevezés is.

A ritka teák már régóta elképesztően magas árakat diktálnak Kínában. 2002-ben 20 gramm Da Hong Paót – szintén egy Wuyi Mountain teát –, amelyet egykor csak a császár számára készítettek, közel 9,5 millió forintért árvereztek el. 

2009-ben pedig egy 100 grammos Taiping Houkui (zöld tea Anhuiból) körülbelül tízmillió forintért kelt el.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels) 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.