Több millióba kerül egy csésze a világ legdrágább teájából

A tea az egyik legnépszerűbb ital a világon, az élvezete és az egészségügyi előnyei miatt. Forrón és hidegen is ugyanúgy szeretjük. Azonban kiadnánk több mint egymillió forintot azért, hogy megkóstoljuk a világ legdrágább teáját? – tette fel a kérdést a Híradó.hu cikke.

Forrás: Hirado.hu2022. 03. 26. 10:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ legdrágább teája a wuyi oolong rock, amiért mélyen a zsebbe kell nyúlni.

A hongkongi Glassbelly Tea Lab teázóban aranyáron mérik a kínai teákat, ugyanis többek között itt kapható a világ legdrágább teája, a wuyi oolong rock. Egycsészényi ebből a különleges italból akár több mint egymillió forintba is kerülhet – olvasható a CNN cikkében.

A Híradó.hu cikke szerint nem véletlenül, ugyanis az egyik legdrágább és egyben legritkább tea az oolong. Félig fermentált, vagyis átmenet a zöld és fekete tea között. 

A wuyi oolong rock pedig egy nagyon ritka változata ennek a speciális teának, az elkészítéséhez szükséges cserjék csak az UNESCO világörökség részét képező kelet-kínai Wuyi-hegység szikláin nőnek – innen ered a „rock tea” azaz „kőtea” elnevezés is.

A ritka teák már régóta elképesztően magas árakat diktálnak Kínában. 2002-ben 20 gramm Da Hong Paót – szintén egy Wuyi Mountain teát –, amelyet egykor csak a császár számára készítettek, közel 9,5 millió forintért árvereztek el. 

2009-ben pedig egy 100 grammos Taiping Houkui (zöld tea Anhuiból) körülbelül tízmillió forintért kelt el.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels) 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.