Cserépkályha, magyar dizájntárgyak, bicikli a kávé mellé – új trendek a hazai belsőépítészetben

Ha a nyár folyamán jártak a tihanyi Stég 8237 nevű, vízen lebegő rendezvényhelyszínen vagy a csopaki Buborék pékségben, akkor ismerhetik Bertóty Eszter enteriőrtervező túlzásoktól mentes, időtálló, mégis nagyon mai stílusát. A Világgazdaság vele készült interjújában szó esett a cserépkályhák újrafelfedezéséről, arról, hogyan kerülnek dekorációként biciklik egy kávézóba, vagy hogy mennyire kelendők a magyar dizájntárgyak – olvasható a Vg.hu cikkében.

Forrás: Vg.hu2022. 08. 28. 14:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aminek kapcsán most sokat hallani a nevét, az a Buborék Csopak, amely pékség, biciklibolt és szálláshely egyben. Egy ilyen szokatlan kombináció ugyan kihívás elé állította, de amikor utánanézett csapatával, külföldön és itthon is találtak pár hasonló, jól működő példát. 

 

Nagyon szereti a balatoni projekteket, a tulajdonosoktól gyakorlatilag szabad kezet kapott, ezért boldogan vállalta el Móder Edit építésszel együttműködve.

 

Bertóty Eszter enteriőrtervező. Fotó: Molnár Böbi

Elmondása szerint a tervezésben nem számol azzal, hogy amit kitalál, ahhoz talál-e megfelelő szakembert itthon. Már olyan gárdával dolgozhat, amelynek tagjai vele együtt, örömmel keresik a megvalósíthatóság útját akkor is, ha lehetetlennek tűnik. Van egy alkalmazott asztalosa, aki elsőre kiakad az ötleteitől, de három nap múlva felhívja, hogy gondolkozott, és kitalált valamit. Muszáj a szakembereknek is nyitni a kreatív megoldások felé, mert egyre több a nemzetközi színvonalú tervezőcsapat Magyarországon – vélekedik. 

 

Tapasztalatai alapján van, amit érdemes külföldön legyártatni, de például nagyon jó lámpagyártók elérhetők már itthon, egyedi kanapét, burkolatot is rendelhetnek, az asztalosok pedig szintén kiválóak.

 

Kiváló üvegmunkákat csináltathatnak – akár ablakról, különleges zuhanykabinról legyen szó, de remek tükörműveseket is ismer.

Annak kapcsán, hogy a fűtéssel kapcsolatos problémákra kérnek már megoldásokat a megrendelők, elmondta, hogy bár az épületgépészet nem az ő asztala, azt látja, hogy megugrott a kereslet a napelemek iránt. A nyaralókba sokszor választanak valamilyen típusú kályhát, ami fával is fűthető, és egyben dekoratív. 

Véleménye szerint a legjobb választás a cserépkályha, mert ahhoz kell a legkevesebb fa, és órákig tartja a meleget. Most már bármilyen egyedi formát, cserepet tervezhetünk hozzá, és üvegajtókkal is kombinálhatjuk, hogy látszódjon a lobogó tűz, mint a kandallóknál. 

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Lakáskultúra/Gosztom Gergő)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.