időjárás 15°C Amália 2022. október 7.
logo

Kapitális harcsát fogtak

Forrás: Berek.hu
2022.09.18. 08:24 2022.09.18. 09:51
Kapitális harcsát fogtak

A Hoór-völgye víztározó a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőkövesd határában, a bogácsi út mentén elterülő halban gazdag, mesterségesen kialakított vízfelület, mely kiváló horgászási lehetőséget biztosít, írja a Hoór-völgye Horgász Egyesület honlapján található információk alapján a Sokszínű Vidék.

A tározó biztonsági feladatot is ellát, megvédi Mezőkövesdet a hirtelen áradásoktól, illetve öntözési lehetőséget is nyújt. 

Mérete 60 és 120 hektár között változik, a vízgyűjtő terület csapadékosságának függvényében. A rengeteg benne maradt fának és akadónak, valamint területének köszönhető nagy halmegtartó ereje.

Hatalmas fogásokról eleddig nemigen számoltak be, a napokban azonban örömteli hírről tájékoztatták a horgásztársakat, mert alighanem egy gigaharcsa kifogásával tórekord született.

A történetről a szerencsés horgász, Fodor János számolt be, akinek a sok-sok évi horgászás, a kapás nélkül eltöltött éjszakák, napok, hetek, valamint néhány kisebb példány hal megfogása után a kitartás és a konok elszántság meghozta az eredményt.

Szeptember 10-én hajnalban, pár perccel fél öt után megérkezett az a kapás, amire egész életemben vártam

– írta Facebook bejegyzésében.

A halszörny méteres stupeken jelentkezett jó hatvan méterre a parttól a csalira, egy alig tenyérnyi kárászra. Bevágás után ellentmondást nem tűrő módon 40-50 méteres brutális kirohanással adta a horgász tudtára, hogy ez bizony élete hala.

15-20 perc elképesztően intenzív fárasztás következett, melynek során a gondosan összeválogatott és összeállított felszerelés minden eleme állta a próbát, és végül felőrölte az óriás erejét

– fogalmazott Fodor János, aki megköszönte a segítséget horgásztársának, Nyeste Róbertnek.

A hal teljes hossza 229 centiméter – faroktőig 213 centi – súlya pedig hetven kilogramm volt.

A gigaharcsa a mérlegelés és a fotózás után visszanyerte a szabadságát, így továbbra is vígan riogathatja a Hoór-völgye víztározóban a keszegeket és a kárászokat.

A vízparton történt

A Lőrinci-tónál 64 kilós harcsát fogtak, majd gumihallal fogott ki 12 kilós pontyot egy horgász egy bányatóból. Ez a búvár pedig gigantikus harcsát videózott. Világrekord közeli csukát fogott egy magyar pecás. Ezt a fél mázsás halat a jégtáblák közül kellett kiemelni.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Fodor János és a harcsa (Forrás: Facebook)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.