Kapitális harcsát fogtak

A hal teljes hossza 229 centiméter – faroktőig 213 centi –, súlya pedig hetven kilogramm volt.

Forrás: Berek.hu2022. 09. 18. 8:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hoór-völgye víztározó a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőkövesd határában, a bogácsi út mentén elterülő halban gazdag, mesterségesen kialakított vízfelület, mely kiváló horgászási lehetőséget biztosít, írja a Hoór-völgye Horgász Egyesület honlapján található információk alapján a Sokszínű Vidék.

A tározó biztonsági feladatot is ellát, megvédi Mezőkövesdet a hirtelen áradásoktól, illetve öntözési lehetőséget is nyújt. 

Mérete 60 és 120 hektár között változik, a vízgyűjtő terület csapadékosságának függvényében. A rengeteg benne maradt fának és akadónak, valamint területének köszönhető nagy halmegtartó ereje.

Hatalmas fogásokról eleddig nemigen számoltak be, a napokban azonban örömteli hírről tájékoztatták a horgásztársakat, mert alighanem egy gigaharcsa kifogásával tórekord született.

A történetről a szerencsés horgász, Fodor János számolt be, akinek a sok-sok évi horgászás, a kapás nélkül eltöltött éjszakák, napok, hetek, valamint néhány kisebb példány hal megfogása után a kitartás és a konok elszántság meghozta az eredményt.

Szeptember 10-én hajnalban, pár perccel fél öt után megérkezett az a kapás, amire egész életemben vártam

– írta Facebook bejegyzésében.

A halszörny méteres stupeken jelentkezett jó hatvan méterre a parttól a csalira, egy alig tenyérnyi kárászra. Bevágás után ellentmondást nem tűrő módon 40-50 méteres brutális kirohanással adta a horgász tudtára, hogy ez bizony élete hala.

15-20 perc elképesztően intenzív fárasztás következett, melynek során a gondosan összeválogatott és összeállított felszerelés minden eleme állta a próbát, és végül felőrölte az óriás erejét

– fogalmazott Fodor János, aki megköszönte a segítséget horgásztársának, Nyeste Róbertnek.

A hal teljes hossza 229 centiméter – faroktőig 213 centi – súlya pedig hetven kilogramm volt.

A gigaharcsa a mérlegelés és a fotózás után visszanyerte a szabadságát, így továbbra is vígan riogathatja a Hoór-völgye víztározóban a keszegeket és a kárászokat.

A vízparton történt

A Lőrinci-tónál 64 kilós harcsát fogtak, majd gumihallal fogott ki 12 kilós pontyot egy horgász egy bányatóból. Ez a búvár pedig gigantikus harcsát videózott. Világrekord közeli csukát fogott egy magyar pecás. Ezt a fél mázsás halat a jégtáblák közül kellett kiemelni.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Fodor János és a harcsa (Forrás: Facebook)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.