időjárás 14°C Amália 2022. október 7.
logo

Lélegzetelállító videó egy százméteres sziklatorony megmászásáról

Forrás: CsupaSport
2022.09.20. 10:10 2022.09.20. 16:39
Lélegzetelállító videó egy százméteres sziklatorony megmászásáról

A francia Alpok egyik különleges képződménye, egy közel százméteres sziklatorony megmászása jól mutatja, milyen csodálatos élményt tud nyújtani a sziklamászás – olvasható a CsupaSport cikkében.

Laurene Sibue és Xavier Gaboriaud az egyik hétvégén a francia Alpokban, az olasz határtól nem messze 1670 méter magasan található Monolithe de Sardiereshez túrázott, amely nem más mint egy, a földből 93 méterre kiálló sziklatorony.

És ha már ott voltak, elhatározták, hogy nemcsak – sokadszorra – felmásznak rá, hanem drónvideót is készítenek, ami mindannyiunk számára testközelbe hozza a sziklamászást.

Elsőre talán nem is gondolnánk, de mintegy húszféle – 6a és 7b nehézség közötti – mászóút vezet fel a tetejére, tehát igen nagy mászótudás kell hozzá. A monolitot 1957-ben mászta meg először Michel Paquier, a képződmény Sardieres falutól 1,2 kilométerre, természetvédelmi területen található, de meg lehet közelíteni autóval is, a parkolótól két és fél perces séta vezet a tövéhez.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Képernyőkép (Fotó: YouTube)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.