Lélegzetelállító videó egy százméteres sziklatorony megmászásáról

A francia Alpok egyik különleges képződménye, egy közel százméteres sziklatorony megmászása jól mutatja, milyen csodálatos élményt tud nyújtani a sziklamászás – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CsupaSport2022. 09. 20. 10:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Laurene Sibue és Xavier Gaboriaud az egyik hétvégén a francia Alpokban, az olasz határtól nem messze 1670 méter magasan található Monolithe de Sardiereshez túrázott, amely nem más mint egy, a földből 93 méterre kiálló sziklatorony.

És ha már ott voltak, elhatározták, hogy nemcsak – sokadszorra – felmásznak rá, hanem drónvideót is készítenek, ami mindannyiunk számára testközelbe hozza a sziklamászást.

Elsőre talán nem is gondolnánk, de mintegy húszféle – 6a és 7b nehézség közötti – mászóút vezet fel a tetejére, tehát igen nagy mászótudás kell hozzá. A monolitot 1957-ben mászta meg először Michel Paquier, a képződmény Sardieres falutól 1,2 kilométerre, természetvédelmi területen található, de meg lehet közelíteni autóval is, a parkolótól két és fél perces séta vezet a tövéhez.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Képernyőkép (Fotó: YouTube)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.