Nyugdíjas artistákat segít a Fővárosi Nagycirkusz gálaelőadása

A nyugdíjas artistákat segíti a Fővárosi Nagycirkusz november 6-i Melyiket a kilenc közül? című előadása, amelynek teljes bevételét a rászoruló művészek kapják.

Forrás: MTI2022. 10. 29. 16:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Nagycirkusz és az Artistaművészek és Cirkuszi Dolgozók Szakszervezete 2014-ben indította el a nyugdíjas artistaművészeket segítő programját Elkaplak! címmel – idézi fel a Nagycirkusz MTI-hez eljuttatott közleménye.

A korábbi évek hagyományait követve az esten ingyen lépnek fel a Jókai Mór novellája ihlette Melyiket a kilenc közül? című előadás művészei és valamennyi közreműködő munkatárs, ezzel segítve a szépkorú művésztársakat.

Tavaly a jótékonysági gálaelőadáson 4,1 millió forintot gyűjtöttek össze, amelyet közvetlenül azok az idős artistaművészek kaptak, akik aktív életpályájuk hosszú évein keresztül a magyar cirkuszművészet és Magyarország hírnevét építették, most azonban gyakran szerény anyagi körülmények között várják a karácsonyt.

Borítókép: A Fővárosi Nagycirkusz (Fotó: MTVA/Faludi Imre)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.