Pénzt osztana a Momentum

Emlékezetes azonban, hogy a párt egyik képviselőjelöltje, Csillag Tamás egy vitafórumon beismerte, a Momentum választási ígérete csupán kampányszlogen.

2019. 05. 24. 6:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Populista ígéretekkel kampányolt tegnap Budapesten Guy Verhofstadt (képünkön), a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) frakcióvezetője.

A politikus először a Legfőbb Ügyészség előtt, majd a Móricz Zsigmond körtéren tartott utcafórumot, utóbbi helyszínen Cseh Katalinnal, a Momentum listavezetőjével közösen kampányoltak.

– Egy olyan ügynökséget hoznánk létre, amelyet az EU irányítana, és amely közvetlenül adna pénzt a különböző kezdeményezésekhez, valamint olyan beruházásokra, amelyekkel a hétköznapi emberek jól járnának. Részesülhetnének ebből iskolák, kórházak, helyi közösségek – válaszolta Verhofstadt a Magyar Nemzet kérdésére.

Ismert, hogy Cseh Katalin és pártja folyamatosan azt hangoztatja, hogy jóléti kiadásokra költenék az uniós pénzeket. A populista pénzosztás ötletét Verhofstadt is felhasználta tegnapi kampányában:

– A Magyarországnak szánt támogatásokat közvetlenül a polgároknak juttatnánk el – fogalmazott.

Emlékezetes azonban, hogy a párt egyik képviselőjelöltje, Csillag Tamás egy vitafórumon beismerte, a Momentum választási ígérete csupán kampányszlogen.

A Móricz Zsigmond körtéri eseményen Cseh Katalin egyébként arról beszélt, hogy az EP-választáson „Európa jövője a tét”.

– Egy erős szövetségben küzdünk Európáért – jegyezte meg a liberális ALDE-val kapcsolatban, majd hozzátette, hogy a Momentumra adott szavat „Európa megújítására” adott szavazat.

Guy Verhofstadt beszédében kiemelte, hogy Magyarországon szükség van a nyitott társadalomra. Megjegyezte, tudja, hogy Magyarországon plakátkampány folyt ellene a migráció támogatása miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.