Nyilvántartásba vették az első pártokat az európai parlamenti választásra

Nyilvántartásba vette az első pártokat a május 26-ai európai parlamenti (EP-) választásra hétfőn a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

Forrás: MTI2019. 03. 04. 17:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel a bejelentések megfeleltek a követelményeknek, az NVB egyhangú döntéssel nyilvántartásba vette a Demokratikus Koalíciót és a Jobbik Magyarországért Mozgalmat.

Az Európai Parlament 21 magyar képviselőjének választását május 26-ára tűzte ki Áder János köztársasági elnök.

Az EP-választás listás szavazással történik. Listát bejegyzett pártok állíthatnak, két vagy több párt közös listát is állíthat. A listán a jelöltek a párt vagy pártok által bejelentett sorrendben szerepelnek.

A listaállításhoz legalább 20 ezer választópolgár – aláírásával hitelesített – ajánlása szükséges, a pártoknak április 23-án 16 óráig kell összegyűjteniük a támogató ajánlásokat és bejelenteni listájukat az NVB-nél.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.