Csokoládéba bújtatott hírességek a kifutón

Tizenöt kiló csokoládéból és sok-sok leleményességgel készült az a kimonó, amelyet kedd este mutatott be egy manöken a párizsi Csokoládészalonon.

tt
2012. 11. 01. 5:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ruhát Frédéric Cassel fontainebleau-i cukrász-csokoládéműves készítette az október 31-e és november 4-e között zajló párizsi kiállítást megelőző csokoládéruha-versenyre. A japán ihletésű ruhadarabot a 20 éves Audrey Lempeseur, a MJM Graphic Design divat- és dizájniskola harmadéves növendéke tervezte Frédéric Cassel számára, akinek három üzlete is van Japánban.

A „ruhaköltemény” csokoládévirágok borította, hosszú ujjú kimonó, háromrészes szoknyával, mozgó vállú, szamurájpáncél-formájú fűzővel, amelyben a modell csak néhány percig vonult fel, nehogy megolvadjon a reflektorok melegétől.

A csokoládéruha egy hónapig készült. A Frédéric Cassel által tej- és keserűcsokoládé-pasztillákkal díszített, lefagyasztott és többszínű aranyporral befestett csokoládérétegek alatt drót, műanyag és papírmasé van. Az egész „összecsokoládézásához” a cukrászmester megfelelő keverékű és adagolású házi készítésű csokoládét és szirupot használt fel. A ruha szinte teljes egészében ehető.

A Csokoládészalon megnyitása előtti estén mintegy húsz csokoládéruhát vonultattak fel meghívott vendégek előtt. A „ruhakölteményeket” a nagyközönség november 4-éig a naponta tartott divatbemutatón tekintheti meg. A kimonót a kiállítás után Japánba szállítják.

Mesterszakácsok és csokijátszóház

Összesen 400 kiállító érkezett az édességkedvelők legnagyobb fórumára, ahol 140 csokoládékészítő mutatja be az országukra jellemző csokoládékészítési hagyományokat, specialitásokat, mindezt a látogatók legnagyobb örömére. Az idén a világhírű mesterszakács, Christophe Devé mintegy negyven alkalommal tart bemutatóval egybekötött kóstolót, de november első napján a fiatal feltörekvő tehetségek is bemutatkoznak. A gyermekeket csokoládés foglalkozásokkal várják.


A párizsi csokoládévásárt Sylvie Douce és Francois Jeantet vállalkozó indította el. Az édességbörze mára már nemzetközivé vált, Németországtól Kínáig, Dél-Koreától Svájcig.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.