Sárból készítik az ételeket Japánban

Szó szerinti földi jóval, vagy legalábbis földi étekkel szolgál egy tokiói étterem: földből és sárból főzött menüt is kínál vendégeinek.

tt
2013. 02. 12. 15:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vendéglő különleges fogásai között szerepel földleves, sült sár, talajsörbet, édességként pedig csőben sütött cukros föld.

Vegyszermentes sár és föld

A nyersföld beszállítója naponta egy kilónyit visz a konyhára, csakis ellenőrzöttet, azaz káros tartalomtól – vegyszerektől – menteset. Amint megérkezik a jó zsíros föld, az étterem tulajdonosa, Tanabe Tosio – aki amúgy Franciaországban is tanult konyhaművészetet – egy kicsit megpárolja, majd átszűri, nehogy keményebb falatok keveredjenek az ételekbe.
A hatfogásos földmenü ára 10 ezer jen – 23 ezer forint. Az ételsor csúcspontja a sárbundázott burgonya szarvasgombával a közepén.

Tanabe szerint a föld egészséges táplálék, segíti az emésztést, és tele van ásványi anyaggal. „Az emberek régen rendszeresen ettek földet, és állatok is falatoznak belőle” – bizonygatja, elismerve ugyanakkor, hogy nem mindegyik vendége lett földfüggő, akad, aki meg sem kóstolja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.