Az 1939-ben alapított étterem a gazdasági válságnak esett áldozatul – közölte jelenlegi tulajdonos, Carlo Campeol, aki március 30-ra tűzte ki a bezárás időpontját.
A vendéglős szerint az elmúlt években jelentősen csökkent a bevétel, főleg a náluk étkező politikusok és az üzletemberek száma esett vissza, holott a Le Beccherie valaha felkapott volt a hírességek körében, megfordult ott például Ugo Tognazzi és Vittorio Gassman is. A hagyomány szerint a tiramiszut a Campeol család és Roberto Linguanotto szakács találta fel, s desszertet elsőként a trevisói vendéglőben szolgálták fel a közkeletűvé vált „tiramisú” (húzz fel, dobj fel!) néven.
Treviso városa és Veneto tartomány hónapok óta küzd azért, hogy a tiramiszut ismerjék el hagyományos különleges termékként (HKT) az Európai Unióban. Luca Zaia tartományi elnök sajnálkozását fejezte ki a világhírű vendéglő bezárása miatt, egyben szükségesnek mondta, hogy védelemben részesítsék az „igazi” tiramiszut a világszerte elterjedt sokféle változattal szemben.
Zaia úgy vélte, hogy a tiramiszut feltaláló vendéglő a gazdasági válság mellett a nemzetközi gasztronómiai kultúra egyfajta ellaposodásának is az áldozatává vált.