Bezár a kultikus vendéglő

A Le Beccherie tulajdonosa szerint már nem éri meg nyitva tartani az üzletet.

tt
2014. 02. 28. 14:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1939-ben alapított étterem a gazdasági válságnak esett áldozatul – közölte jelenlegi tulajdonos, Carlo Campeol, aki március 30-ra tűzte ki a bezárás időpontját.

A vendéglős szerint az elmúlt években jelentősen csökkent a bevétel, főleg a náluk étkező politikusok és az üzletemberek száma esett vissza, holott a Le Beccherie valaha felkapott volt a hírességek körében, megfordult ott például Ugo Tognazzi és Vittorio Gassman is. A hagyomány szerint a tiramiszut a Campeol család és Roberto Linguanotto szakács találta fel, s desszertet elsőként a trevisói vendéglőben szolgálták fel a közkeletűvé vált „tiramisú” (húzz fel, dobj fel!) néven.

Treviso városa és Veneto tartomány hónapok óta küzd azért, hogy a tiramiszut ismerjék el hagyományos különleges termékként (HKT) az Európai Unióban. Luca Zaia tartományi elnök sajnálkozását fejezte ki a világhírű vendéglő bezárása miatt, egyben szükségesnek mondta, hogy védelemben részesítsék az „igazi” tiramiszut a világszerte elterjedt sokféle változattal szemben.

Zaia úgy vélte, hogy a tiramiszut feltaláló vendéglő a gazdasági válság mellett a nemzetközi gasztronómiai kultúra egyfajta ellaposodásának is az áldozatává vált.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.