Disznótoros lakoma és fesztivál Pápán

A 650 kiló húsból a versengő csapatoknak kötelező feladatként hurkát, kolbász és pecsenyét kell készíteniük.

UDM
2014. 02. 21. 12:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP) elmondta: évek óta az a kívánságuk a Pápai Hús 1913. kft.-től, hogy rendezzek a városban egy olyan gasztronómiai fesztivált, amely Pápa élelmiszer-ipari hagyományaira épül. Erre idén kerül sor először: március elsején rendezik meg a Pápai Böjtelő – disznótoros lakoma fesztivált – tette hozzá.

Tájékoztatása szerint a hat versengő csapatot egy-egy nagy húsfeldolgozó cég – a Pápai Hús 1913 Kft., a Gyulai Hús, a Kométa, a Darnó Hús, a pápai Böllér Kft., a hatodik támogató még egyeztetés alatt áll – állítja ki, a Pápai Hús pedig biztosítja számukra a két fél disznót, belsőségekkel és egy fűszercsomaggal. Ebből kötelező feladatként hurkát, kolbász és pecsenyét kell készíteniük, de szabadon választott terméket is alkothatnak.

Az elkészült finomságokat a zsűri és a közönség is elbírálja, majd egy hatszáz forintos kóstolójegy fejében falatozni is lehet a friss disznóságokból. Áldozó Tamás szerint a 650 kiló húsból készült lakoma elfogyasztásához több ezer érdeklődőt várnak Pápára. Kiemelte: példaértékű és megtiszteltetés, hogy az iparági versenytársak elfogadták Pápa meghívását, és együtt népszerűsítik a disznóhús fogyasztását. Úgy vélte, az idén induló rendezvény néhány éven belül rangos gasztronómiai eseménnyé növi ki magát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.