Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP) elmondta: évek óta az a kívánságuk a Pápai Hús 1913. kft.-től, hogy rendezzek a városban egy olyan gasztronómiai fesztivált, amely Pápa élelmiszer-ipari hagyományaira épül. Erre idén kerül sor először: március elsején rendezik meg a Pápai Böjtelő – disznótoros lakoma fesztivált – tette hozzá.
Tájékoztatása szerint a hat versengő csapatot egy-egy nagy húsfeldolgozó cég – a Pápai Hús 1913 Kft., a Gyulai Hús, a Kométa, a Darnó Hús, a pápai Böllér Kft., a hatodik támogató még egyeztetés alatt áll – állítja ki, a Pápai Hús pedig biztosítja számukra a két fél disznót, belsőségekkel és egy fűszercsomaggal. Ebből kötelező feladatként hurkát, kolbász és pecsenyét kell készíteniük, de szabadon választott terméket is alkothatnak.
Az elkészült finomságokat a zsűri és a közönség is elbírálja, majd egy hatszáz forintos kóstolójegy fejében falatozni is lehet a friss disznóságokból. Áldozó Tamás szerint a 650 kiló húsból készült lakoma elfogyasztásához több ezer érdeklődőt várnak Pápára. Kiemelte: példaértékű és megtiszteltetés, hogy az iparági versenytársak elfogadták Pápa meghívását, és együtt népszerűsítik a disznóhús fogyasztását. Úgy vélte, az idén induló rendezvény néhány éven belül rangos gasztronómiai eseménnyé növi ki magát.