Badacsonyi borok kóstolója: középpontban a kéknyelű

A badacsonyi borászok személyesen kínálják a borvidék 155 borát a budapesti New York Kávéházban március 19-én.

2014. 03. 02. 9:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az összborvidéki bemutatkozás példás összefogás eredménye, amely immár harmadik éve valósul meg a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület koordinálásával és a badacsonyi borászok aktív közreműködésével.

A rendezvényen a Badacsonyi borvidék 31 borászatának 155 borát lehet majd megkóstolni. Annak érdekében, hogy a résztvevők a badacsonyi kínálat legjavával találkozzanak, egy helyi borászokból álló bizottság vakkóstoló során előminősíti a borokat. A rendezvénynek harmadik éve a borvidék támogatója, a New York Kávéház ad otthont.

A rendezvény kiemelt fajtája a Magyar értéktárba nemrég bekerült badacsonyi kéknyelű lesz, amelyből minden pincészet elhozza a saját büszkeségét – áll a közleményben, amely rámutat, hogy az őshonos magyar szőlőfajtát szinte kizárólag a Badacsonyi borvidéken termesztik.

A kéknyelű mellett további borvidéki különlegességeket is meg lehet majd kóstolni az eseményen, például a Rózsakövet, a Vulcanust, a Zeust vagy a budai zöldet. Március 19-én délután a szakmai partnereket várják, ezt követően pedig minden borkedvelő részt vehet az exkluzív kóstolón.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.