Ilyen ételekkel hódítana a magyar séf

Molnár Gábor séf képviseli Magyarországot a világ legrangosabb szakácsversenyén, a Bocuse d’Oron.

Kuslits Szonja
2014. 03. 26. 15:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bocuse d’Or a világ legrangosabb szakácsversenye, melyet 1987-ben rendeztek elsőként, azóta pedig kétévente. 2015 januárjában Molnár Gábor, a müncheni Geisel’s Vinothek séfje a világ legjobbjaival mérheti össze tudását.

A versenyen minden fogásnak frissen kell készülnie, még előre felvágott zöldségek sem lehetnek, erre külön ellenőrök figyelnek. Minden szakácsnak 5 óra 35 perc áll a rendelkezésére, hogy elkészítsen egy hús- és egy halételt, valamint három köretet. 2013 óta a versenyzőnek kötelező valamilyen, a saját országát képviselő nemzeti vonalat is belevinni az ételek jellegébe.

A zsűri 24 neves séfből áll, a két 12-es csoport egyike a halételeket bírálja, míg a másik a húst. A pontszám kétharmadát a felszolgált étel minősége határozza meg, egyharmadát pedig a tálalásért kaphatják a versenyzők. De értékelik a csapatmunkát, a főzési folyamat tisztaságát, és hogy mennyire takarékosan használja a séf az alapanyagokat. A legmagasabb összesített pontszámot elért séf kapja a Bocuse d’Or trófeát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.