A Bocuse d’Or a világ legrangosabb szakácsversenye, melyet 1987-ben rendeztek elsőként, azóta pedig kétévente. 2015 januárjában Molnár Gábor, a müncheni Geisel’s Vinothek séfje a világ legjobbjaival mérheti össze tudását.
A versenyen minden fogásnak frissen kell készülnie, még előre felvágott zöldségek sem lehetnek, erre külön ellenőrök figyelnek. Minden szakácsnak 5 óra 35 perc áll a rendelkezésére, hogy elkészítsen egy hús- és egy halételt, valamint három köretet. 2013 óta a versenyzőnek kötelező valamilyen, a saját országát képviselő nemzeti vonalat is belevinni az ételek jellegébe.
A zsűri 24 neves séfből áll, a két 12-es csoport egyike a halételeket bírálja, míg a másik a húst. A pontszám kétharmadát a felszolgált étel minősége határozza meg, egyharmadát pedig a tálalásért kaphatják a versenyzők. De értékelik a csapatmunkát, a főzési folyamat tisztaságát, és hogy mennyire takarékosan használja a séf az alapanyagokat. A legmagasabb összesített pontszámot elért séf kapja a Bocuse d’Or trófeát.