Borangolás az avasi pincesoron

„A miskolci bor fogalom volt és a megélhetés fontos részét jelentette a városban a 19. század végéig.”

tt
2014. 05. 09. 14:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsik András, a Miskolczi Borbarátok Társasága Közhasznú Egyesület alelnöke szerdán sajtótájékoztatón azt mondta: „a miskolci bor fogalom volt és a megélhetés fontos részét jelentette a városban a XIX. század végéig.” Európában egyedülálló módon Miskolc város szívében, az Avas északi oldalában több, mint 800 pince és borház található, a város társadalmi életében nagy szerepet játszottak a pincék mint a vendéglátás sajátos társasági színterei – tette hozzá, megjegyezve: éppen ezért az Avas patinás pincesorán rendezik meg már harmadszor az avasi borangolást.

A cél most is, mint korábban az, hogy a tradicionális miskolci pincekultúra hagyományait, ha egy napra is, újraélesszék. A borokat a helyi gazdákon kívül Magyarország jelentős borvidékeiről meghívott borászatok kínálják, az ételeket helyi vendéglátóhelyek adják, a jó hangulatról miskolci zenekarok gondoskodnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.