Sörözés macskajaj nélkül – nincs több titok

Esténként meginna egy jó hideg sört? Vagy kettőt? Esetleg többet? Milyen szép is lenne megúszni a másnapot, ugye?

UDM
2014. 05. 12. 6:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindannyian ismerjük a jelenséget, amikor alaposan besöröztünk az este, másnap pedig hamisítatlan hasogató fejfájással, kiszáradtan, hányingerrel és kutyául fáradtan ébredünk. Sokszor az egész napot legszívesebben az ágyban töltenénk. Roppant kellemetlen – de muszáj annak lennie? Nos, nem. Egy amerikai sörfőzőmester segít rajtunk, megosztja velünk titkát, hogy lehet elkerülni a másnaposságot. Egészen egyszerű a megoldás.

Jim Koch, a Boston Beer Company sörfőzőmestere az Esquire magazinnak „súgta meg” a titkát: „nyugodtan ihatsz egész este, csak kövesd a tanácsomat. Minden egyes korsó sör előtt megeszem egy teáskanálnyi élesztőt. Nem túl jó az íze és száraz is, ezért joghurtba keverem. Működik!”

Őrültségnek hangzik, de tudományos magyarázata van a jelenségnek. Az élesztő (ti. sörélesztő) a sörgyártás mellékterméke, valójában a sör erjesztéséhez használt élesztőgomba. Alkohol-dehidrogenáz enzimet tartalmaz, ami segít  szervezetünknek lebontani az alkoholt, ezzel pedig jelentősen lecsökkenti az italozás mellékhatásait.

Mit is mondhatnánk még? Egészségünkre!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.