Belgiumi lett a legjobb európai étterem

Meghozták döntésüket a gasztrobloggerek és gourmet-k.

tt
2014. 06. 12. 17:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dobogó második helyét a délkelet-franciaországi Roanne büszkesége, a Maison Troisgros szerezte meg, míg harmadikként a kelet-spanyolországi Dániában működő Quique Dacosta futott be – jelentette be Steve Plotnicki, az OAD elnöke.

A Michelin-csillagok odaítéléséről döntő ellenőrökkel szemben az OAD listáját az európai éttermeket megjárt gasztrobloggerek és ínyencek véleménye alapján állítják össze. Az idei ranglista elkészítésében több mint 4300 ember segédkezett, 140 ezer európai éttermet értékelve. Belgiumban hét étterem került fel a nívós listára, három Brüsszelből, szintén három Flandriából és egy Vallónia területéről. Ezen éttermek mindegyike Michelin-csillaggal is büszkélkedhet.

Kobe Desramaults, a legjobbnak kikiáltott In de Wulf séfje szerint a csapatmunkának köszönhető az elismerés. „Ez az eredmény a csapattagok nemzetközi sokszínűségének is köszönhető. Tíz különböző országból való szakácsokkal dolgozom, és ez adja éttermünk különlegességét” – mondta büszkén a konyhafőnök. 

Az idei százas lista legjobb tízes mezőnyében egy belga, három francia, két spanyol, egy monacói, egy német, egy dán és egy brit étterem szerepel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.