Ezt a bort allergiások is ihatják

Alternatív eljárással teszik tartóssá a bort német tudósok.

UDM
2014. 06. 08. 15:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A borra alkalmazott „hideg pasztörizálás” során az italt nitrogénnel vagy az argon nevű nemesgázzal keverik össze, a nyomás megemelkedik, majd hirtelen lecsökken – magyarázta Ana-Lucia Asquez-Caceido élelmiszer-technológus. A nyomáskülönbség mechanikusan károsítja a mikroorganizmusok sejtjeit, szétzúzza őket.

Az eljárást eredetileg egy német cég dolgozta ki gyümölcslé tartósítására.

Mivel a borban oldott szulfitok (a kénessav sói) allergiás reakciót válthatnak ki, a tudósok ezzel az eljárással szeretnének a borászoknak alternatívát nyújtani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.