Van Gaal: Krul a kijelölt tizenegyesölő

A hollandok kapitánya elárulta, előre készültek a büntetőkre és a kapuscserére.

2014. 07. 06. 0:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A csapatunkban minden egyes játékosnak megvan a maga képessége, feladata, még ha minden alkalommal, minden mérkőzésen nem is kap lehetőséget, hogy ezt megmutassa – beszélt a mérkőzés kulcsmomentumáról Van Gaal. – Így Tim Krulnak a büntetők hárítása a nagy erénye. Egyrészt kimondottan magas (193 cm – a szerk.), a karjai is hosszúak, másrészt nagyon jól megérzi, merre kell vetődni. Készültünk a Costa Rica-i tizenegyesekre, nem véletlen, hogy Krul a büntetőpárbajban mind az ötször jó irányba indult el.”

Van Gaal azt is elárulta, már korábban tervezte ezt a cserét:

„Noha rúgtunk három kapufát, kidolgoztunk számtalan helyzetet, sehogy sem tudtunk betalálni. Már a rendes játékidő vége felé gondoltam arra, hogy ha továbbra sem változik az eredmény, akkor a büntetőkre beküldöm Krult. Ezért nem is cseréltem egészen addig harmadszorra. Megkönnyítette a dolgomat, hogy akik a pályán voltak, kivétel nélkül jól bírták erővel a mérkőzést.”

A holland kapitány nem kerülhette ki a kérdést, mire számít Argentína ellen.

„Argentína természetesen erős csapat, de Belgium ellen nem nyújtott meggyőző teljesítményt, nem tudta végig kézben tartani a találkozót. Igyekszünk a saját játékunkat ráerőltetni az argentinokra is, meglátjuk, hogyan sikerül” – jegyezte meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.