Veszélyesek az itthon kapható gördeszkák

Az Fogyasztóvédelmi Hatóság tájékoztatása szerint hat fajta gördeszka tengelye vagy futóműve megsérült vagy eltört az ejtővizsgálat alatt.

tt
2013. 08. 14. 14:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nem megfelelő szilárdságú és stabilitású termékek a használat során veszélyeztetik a gyerekek és a fiatalkorúak egészségét és biztonságát, ezért a hatóság elrendelte, hogy vonják ki őket a kereskedelmi forgalomból – áll a közleményben.

A tájékoztatás szerint hat fajta gördeszka tengelye vagy futóműve megsérült vagy eltört az „ejtővizsgálat” alatt. Szintén jellemző probléma volt, hogy a hordfelület alsó éleit nem kerekítette le a gyártó, illetve az első tengely végei túlnyúltak a deszkán. Ugyancsak jellemző veszélyforrást jelent, ha deszkát nem teljes egészében érdesítik, mert így könnyű lecsúszni róla, ami balesethez vezethet.

Három fajta gördeszkánál egyszerre több veszélyforrást is találtak, illetve több sporteszköznél hiányzott a maximális terhelhetőségre vonatkozó jelzés és egyéb előírt figyelmeztetések is – közölte a fogyasztóvédelmi hatóság. A nem biztonságos gördeszkák és az NFH által letiltott egyéb veszélyes termékek itt érhetők el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.