Lévai Ferenc tájékoztatása szerint Rétimajorban már „szoktatják” a zárt térhez és a halastavakénál lényegesen temperáltabb vízhőmérséklethez a vásár idejére a hatalmas, Portugáliából bérelt akváriumba kerülő halakat. A négyfokos vízből kiemelt, a hideg miatt ledermedt pikkelyeseket több napig, 14-15 fokos vízben készítik fel az átmeneti áttelepítésre.
A hazai vizekben honos halfajták mellett látható lesz a hazai halfauna újdonsága, a Fejér megyei Rétimajorban már sikerrel nevelt lapátorrú tok is. A kecsegéhez hasonló, az amerikai kontinensen őshonos halfaj húsa, ikrája igen értékes, ízletes és jól eladható, és mivel planktonokkal táplálkozik, tavakban, a pontyokkal, s egyéb halfajokkal „társbérletben” is gazdaságosan tartható.
A FeHoVá-n az idén először felállítanak egy nagyméretű halas medencét is, amelyben interaktív horgászversenyeket, horgászbemutatókat tartanak. A horgászegyesületek tagjait versenyre invitálják; ők technikai, elméleti, ügyességi vetélkedőkön versenghetnek, és bemutathatják halfőző tudományukat is.

Wagner kezdőknek és haladóknak – a Müpa operafesztiválja mindenkit vár