időjárás 2°C Taksony 2022. november 29.
logo

Csökkent a munkanélküliek száma Borsodban

NT
2013.07.26. 16:35

Csökkent a regisztrált munkanélküliek száma az év hatodik hónapjában Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

A munkanélküliek számának mérséklése március óta folyamatos Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, júniusban májushoz képest csaknem kétezerrel voltak kevesebben állás nélkül. A regisztrált álláskeresők létszáma alapján számított munkanélküliségi arány június végén 19,2 százalék volt, ami az előző hónaphoz képest 0,6 százalékponttal, a tavalyitól 2,9 százalékponttal lett kevesebb. Az országos ráta 11,2 százalék.

A megye legkedvezőbb helyzetű körzeteiben, Miskolc, Tiszaújváros és Mezőkövesd térségében 14-15 százalékos volt ez az arány, Encs és Ózd körzetében viszont meghaladta a 30 százalékot. Június végén a munkaügyi kirendeltségek csaknem 7500 pályakezdő álláskeresőt tartottak nyilván, 4,3 százalékkal, 307 fiatallal többet, mint egy hónapja.

A hivatal szerint a munkanélküliek számának hónapok óta tartó csökkenése elsősorban a közfoglalkoztatás bővülésének, az új startmunka-programoknak köszönhető, ugyanakkor kisebb mértékben, de nőtt a nem támogatott álláshelyek száma is. Júniusban a munkaadók 4144 betöltetlen álláshelyet jelentettek be a munkaügyi kirendeltségeken, ez 811-gyel haladta meg a májusit.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.