Ebből nem enged a kormány

A kormány eltökélt a harmadik rezsicsökkentés mellett – jelentette ki Németh Lászlóné. Energiahatékonysági programok is indulnak.

PR
2014. 01. 30. 10:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A harmadik rezsicsökkentést is meglépjük, ebben határozottak vagyunk – mondta Németh Lászlóné a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, hozzátéve: bár nehéz megjósolni, kötelezettségszegési eljárás megindítására a közeljövőben nem számít a rezsicsökkentéssel kapcsolatban.

Mint az a hirado.hun olvasható, az energiahatékonyságot javító lépésekről szólva a miniszter felidézte a panelprogramot, illetve az önerőre képes cégeknek, vállalatoknak nyújtott eddigi segítséget. Nagy különbség azonban – folytatta –, hogy a 2014-es európai uniós finanszírozási források megnyílásával a környezetvédelmi programból is lehet majd támogatást nyújtani a lakosság számára.

A tervek szerint önálló háztartások is igényelhetnek majd forrásokat, a cél pedig az, hogy az űrlap minél egyszerűbb legyen, ne kelljen pályázatírók segítségét igénybe venni. Maga az igénylés lenne egyszerű, az elvégzett munkát azonban ellenőrizni kell – mondta Németh Lászlóné.

Rogán Antal szerint újabb támadás indult Magyarország és a harmadik rezsicsökkentés ellen Brüsszelből, az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárással fenyegetőzik, és az Európai Bírósággal akarja visszavonatni az intézkedést.

 

A Demokratikus Koalíció megszüntetné a családi adókedvezményt, a rezsicsökkentést, a multinacionális cégek különadóit pedig mihamarabb kivezetné.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.