Az új földtörvény megvédi a magyar földet

Nem ütközik az európai uniós alapelvekkel az új földtörvény a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) szerint.

MD
2014. 02. 20. 11:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárca MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleménye szerint egyértelműben bebizonyosodott, az új földtörvény megvédi a magyar földet, mert ha nem így lenne, akkor nem támadnák Brüsszelen keresztül külföldről, valamint Ausztriából a jogszabályt. A VM szerint bebizonyosodott az is, hogy azok a parlamenti pártok és képviselők, akik nem szavazták meg a törvényt, súlyos hibát követtek el, elárulták a magyar gazdákat.

Kiemelik: a kormány az egyik legszigorúbb európai szabályozást alkotta meg, hogy a helyi földművesek érdekeit óvja a spekulánsokéval szemben. Gátat szab a külföldiek tulajdonszerzésének, és a hazai gazdaságok számára biztosítja fejlődésük alapját.

Közölték, a kormányzat tisztában van azzal: akié a föld, azé az ország. Ezért olyan új törvényt alkotott, amely nem ütközik európai uniós alapelvekkel, mivel fontos megtartani a gazdáknak járó uniós támogatásokat, miközben alkalmas a magyar föld magyar kézben tartására.

„Kifejezetten károsnak tartjuk, hogy a törvényt külföldről támadók mellett a baloldali ellenzék is Brüsszelben támadja a kormány földpolitikáját” – olvasható a közleményben.

A tapasztalatok szerint a törvények megkerülésével hazai termőföldhöz jutó külföldiek és segítőik máris új kiskapukat és módszereket keresnek – írta korábban a Magyar Nemzet. A Hír TV-nek pedig Eva Maria Barki nyilatkozta azt, hogy az osztrák földtörvény sokkal inkább sérti az uniós jogot, mint a magyar. Ezt a Bécsben élő ügyvéd annak kapcsán mondta el, hogy Ausztria vidékfejlesztési minisztere Brüsszelhez fordult, hogy az unió lépjen fel a magyar szabályozással szemben. Ezzel kapcsolatban Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter úgy fogalmazott, újabb barátságtalan lépés az, amit Andrä Rupprechter tesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.