Tojás: Magyarországra hozzák az európai felesleget

Importdömping alatt vannak a hazai termelők, a 40 forintos fogyasztói árból 16-18 forintot kapnak.

BL
2014. 02. 12. 6:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Molnár Györgyi, a Baromfi Termék Tanács titkára a lapnak elmondta, hogy a hazai tojásárak ismét önköltség alá kerültek, a termelők kevesebb mint 16-18 forintot kaptak darabonként, míg a fogyasztói árak 40 forint körül alakultak.

A lap írása szerint az árcsökkenés oka elsősorban az, hogy az európai túltermelésben kialakult felesleg jelentős része Magyarországra került, emiatt számos hazai tojástermelő csökkentette a tojótyúk-telepítéseket, az állomány 2013 utolsó negyedévében – a terméktanács becslése szerint – 30-40 ezerrel mérséklődhetett, több üzem pedig bezárt.

A hazai tojástermelők hosszabb távon a Baromfi Termék Tanács által indított Koronás Tojás védjegyprogramtól várják a belpiaci helyzet stabilizálódását – írja a Napi Gazdaság.

(A tojástermelők helyzetével a Hír TV Soroló című műsora is foglalkozott. Nézze meg a televízió összeállítását!)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.