A horgászok harcot indítanak az orvhalászok ellen

Nagyszőlősön a Kárpátalja megyei halvédelmi igazgatóságnál tiltakoztak, de itt nem állnak meg.

BL
2014. 03. 06. 7:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukrajnai megye járásainak horgászszövetségeit képviselő többtucatnyi tiltakozó azzal vádolta Eduard Csornohorát, a megyei halvédelem vezetőjét, hogy nem törődik a gondjaira bízott intézmény működésével. Szemére vetették, hogy a nemtörődömsége miatt orvhalászok lepték el a kárpátaljai folyók és tavak partjait – adta hírül szerdán a Zakarpattya.net.ua kárpátaljai hírportál.

A horgászok úgy vélték, az orvhalászat gyakorlata azért terjedhetett el Kárpátalján, mert a halőrök hanyagul végzik a munkájukat, rendszerint csak heti egy alkalommal ellenőrzik a rájuk bízott területet, és csak tessék-lássék módon büntetik a szabálysértőket.

Ennek köszönhetően Kárpátalja vizein virágzik a tiltott módszerekkel végzett horgászat és halászat, a védett halfajok fogása. Közben Csornohora a horgászok szerint a legkülönfélébb módokon akadályozza az önkéntes halőrök tevékenységét, így nem ad ki számukra igazolványokat.

A horgászok azt ígérték, hogy amennyiben nem javul a helyzet, saját kezükbe veszik az ügyek intézését, s a maguk eszközeivel veszik fel a harcot az orvhalászokkal szemben. Kilátásba helyezték, hogy ha nem történik változás, akkor követelni fogják a szerintük feladatai ellátására képtelen megyei halvédelmi igazgatóság felszámolását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.