Érdemi párbeszéd a kormánnyal

A kormány a párbeszédre alapozza a szakmai szervezetekkel való kapcsolatát, ezért is tartják fontosnak a kapcsolatot a szakmai kamarákkal – mondta Rétvári Bence.

VZ
2014. 03. 27. 23:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZKSZ csütörtökön tartotta közgyűlését. A szövetség közleménye szerint a közgyűlésen kinyilvánították, hogy a választások után felálló új kormánytól érdemi párbeszédet várnak az egyes hivatásrendekkel a szakmai, szakmapolitikai döntéshozatal előkészítése során.

A Magyar Szakmai Kamarák Szövetsége ezért koordinációs szerepet vállal az egyes szakmai kamarák és az érintett minisztériumok közötti stratégiai partnerségi megállapodások előkészítésében. A szövetség ezzel kívánja elősegíteni az egyes szakmák és a mindenkori kormány közötti hatékonyabb érdemi párbeszédet.

Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára a közgyűlésen kifejezte a kormány azon szándékát, amennyiben a Fidesz–KDNP szövetség a választóktól felhatalmazást kap egy újabb négyéves ciklusra, megújítják a szakmai partnerséget a kabinet és a szakkamarák között. Jelezte, a szövetség és a kormány számára is előnyösebb lehet egy keretmegállapodás megkötése, elősegítheti az egyes hivatásrendi kamarák és szaktárcák közötti megállapodások megszületését is. A kabinet a párbeszédre alapozza a szakmai szervezetekkel való kapcsolatát, ezért is tartják fontosnak a szövetséggel való kapcsolatfelvételt – jelezte a politikus.

Gáts Andrea, a szövetség főtitkára a közgyűlésen kiemelte, hogy a magyar szakmai kamarák 250 ezer taggal és ugyanennyi nyilvántartott szakmagyakorlóval rendelkeznek. E személyekhez mintegy 750 ezer vállalkozás köthető, amelyek egy része kizárólag saját hivatását gyakorolja, például orvosok, állatorvosok, könyvvizsgálók, építészek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.