Pánikban a zsebszerződő spekulánsok

Budai Gyula szerint hazánk lépéselőnybe került a spekulánsokkal és csalókkal szemben.

Dénes Zoltán
2014. 03. 25. 4:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára elmondta azt is, hogy csütörtökön ül össze a zsebszerződéseket vizsgáló tárcaközi bizottság. A testület összehívását azt követően kezdeményezte Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, hogy a lap megírta: a magyar földhöz ragaszkodó külföldiek gőzerővel igyekeznek legalizálni korábbi ügyleteiket.

Az ország nyugati, határszéli megyéiben arra hívták fel a figyelmet a gazdálkodók, hogy akadnak külföldi – jellemzően osztrák – földbérlők, akik olyan díjat ajánlanak fel, amelyet a helyiek nem tudnak vagy nem is akarnak kifizetni, hiszen az adott terület megműveléséből nem gazdálkodható ki.

Budai Gyula szerint hazánk lépéselőnybe került a spekulánsokkal és csalókkal szemben, akik most ismét a kiskapukat keresik. Az államtitkár ezzel együtt úgy ítéli meg, hogy eredményes volt a tárcaközi bizottság munkája.

A teljes cikket a Magyar Nemzet keddi számában olvashatják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.