Negyvennégy stratégiai megállapodást kötött a kormány

A megállapodást aláíró cégekből 13 a járműiparban működik.

WL
2014. 04. 11. 4:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Hírlap pénteki számában a Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása alapján azt írták, a megállapodást aláíró cégekből 13 a járműiparban működik, de kiemelten érintett még az elektronikai ipar és a gyógyszergyártás is.

A megállapodások közül 25-öt európai cégekkel kötöttek, köztük két magyarral, a Waberer’s International Zrt.-vel és a Richter Gedeon Zrt.-vel. Az azonos országból származó cégek közül a legtöbb (9) amerikai érdekeltségű, míg a második helyen a németek állnak e tekintetben.

A stratégiai partnerek túlnyomó része termelő vállalat, de a megállapodások kiterjednek a szolgáltatások bővítésére, a szakképzésre, a kutatás-fejlesztésre, a vállalati felelősségvállalásra és a promócióra is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.