Bosch: az 1000. mérnök is megkezdte munkáját

A cég budapesti fejlesztési központját jelenleg is bővítik, az itt dolgozó szakemberek száma folyamatosan nő.

HBI
2014. 05. 13. 17:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyarországi Bosch csoport közleményében kiemeli, hogy a Bosch budapesti fejlesztési központ megalakulása óta dinamikusan fejlődik: az itt dolgozó szakemberek száma folyamatosan nő, csak az utóbbi két évben több mint 300 mérnököt vettek fel. Tavaly adták át a kibővített központi épület első ütemét, és 2015-re elkészül a második is.

Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője felhívta a figyelmet: „A Bosch Magyarországon nemcsak az autóiparhoz kapcsolódó gyártásban, hanem a kutatás-fejlesztésben is élen jár: gyakorlatilag minden kilencedik magyarországi Bosch-munkavállaló k+f területen dolgozó, felsőfokú végzettséggel rendelkező műszaki szakember.”

A cég kiemeli, hogy a nemrégiben megjelent idei felvételi gyorsjelentés szerint az egyetemekre és főiskolákra jelentkezők körében továbbra is az egyik legnépszerűbb a műszaki képzési terület: az összesen több mint 106 ezer jelentkezőből 19 890-en jelölték meg a műszaki képzést. Gépészmérnöki képzést első helyen 2984-en, míg mérnök–informatikusit 2754-en jelöltek meg, de népszerű volt a villamosmérnöki szak is, amelyet 1765-en választottak elsődleges preferenciaként.

A magyarországi Bosch csoport – amely tavaly júliusban kötött stratégiai együttműködési megállapodást a kormánnyal – március végén nyitotta meg Miskolcon indítómotor- és generátorfejlesztési központját, ahol 2017-ig összesen kétmillió euró értékű  beruházást tervez.

A németországi központú csoport 2013-ban 46,1 milliárd eurós árbevételt ért el, ami 3,1 százalékos emelkedést jelent 2012-höz képest, ugyanakkor a cégcsoport adózott eredménye 17,5 százalékkal csökkent, 2,28 milliárd euró volt. A Boschnak Magyarországon kilenc leányvállalata van, a magyar eredményeket májusban közlik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.