Kásler-ügy: júniusban tárgyalhatják

Visszaérkeztek Luxembourgból a Markó utcába a nagy jelentőségű hitelper iratai.

Jakubász–Kulcsár
2014. 05. 16. 3:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszakapta a Kúria az Európai Bíróságtól a Kásler-ügy iratait. A magyar ítélkező fórum így – a luxembourgi iránymutatások alapján – folytathatja a másfél éve felfüggesztett polgári eljárást. – A tárgyalást a Kúria várhatóan júniusra tűzi ki – közölte a Magyar Nemzet érdeklődésére a testület sajtótitkársága. A lap megtudta azt is: az öttagú ítélkező tanács ugyanazokból a bírákból áll majd, akik tavaly januárban előzetes döntéshozatali eljárást kérve elküldték az aktát az Európai Bíróságnak.

A sajtótitkárság közlése szerint a folytatódó eljárásban a Kúriának azt a kérdést kell eldöntenie, hogy tisztességtelen-e az árfolyamrés. Amennyiben igen, van-e olyan törvényi szabály, amely a tisztességtelen szerződési rendelkezés helyébe léphet.

– Arra ugyanis az Európai Bíróság ítélete szerint nincs lehetőség – jelezte a Kúria –, hogy maga a bíróság módosítsa a tisztességtelennek talált szerződési rendelkezéseket.

Az ügy előzménye az volt, hogy Kásler Árpád és felesége 2008 májusában 14 millió forint svájcifrank-alapú jelzáloghitelt vett fel az OTP Jelzálogbanktól.

A teljes cikket a pénteki Magyar Nemzetben találja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.