A szocialisták sorsukra hagyták őket, az Orbán-kormány mást vall

Igény van a helyben készült egészséges élelmiszerre hazánkban.

NT
2014. 06. 20. 16:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fazekas Sándor emlékeztetett: 2010 előtt a környék még a vágóhidak bezárásától volt hangos, alig maradt feldolgozókapacitás. Akik akkor ebben az ágazatban dolgoztak, nem érezhették, hogy hasznos munkát végeznek, a szocialista kormányok sorsukra hagyták őket, ehhez képest az Orbán-kabinet más felfogást vall, és nemcsak szóban képviseli azt, hanem tettekben is – mondta a politikus, aki szerint erre bizonyság a Nagykunságra jellemző ízek fennmaradását is biztosító beruházáshoz nyújtott 75 millió forintos uniós és állami támogatás is.

Kiemelte: a Hubai család negyedszázada működő biogazdaságában megvalósult új létesítmény hosszú évek óta a legnagyobb beruházás Berekfürdőn. Hubai Imre Csaba tulajdonos az avatón elmondta: a családi vállalkozás jelenleg kilencven embert foglalkoztat. Az ökofarmon megvalósult vágópont és húsüzem legalább ugyanennyi új munkahelyet teremt.

A gazdaságot irányító ifjabb Hubai Imre az MTI-nek kifejtette: a 400 négyzetméter alapterületű vágópont bő egy évig tartó kialakítása 150 millió forintba, gépesítése és a környező terület rendbetétele csaknem ugyanennyibe került. A jelenleg tartó engedélyeztetések után várhatóan a nyár végén megindul a munka a létesítményben, amely évente ezer szarvasmarha vagy ötezer sertés vágására és feldolgozására, valamint 250 ezer baromfi vágására alkalmas.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.