Tesco: nagyobb a baj, mint hittük?

Üres polcok, alapvető termékekből kialakult készlethiány, csökkenő színvonal utal arra, hogy nagyobb a baj, mint amiről a Tesco hivatalos bejelentési szólnak.

2015. 01. 22. 5:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szűkül a kínálat, leginkább a napi fogyasztási cikkek esetén tapasztalnak hiányt a vásárlók. Több egységben előfordul, hogy estére kiürülnek a zöldséges vagy a déligyümölcsös pultok, láthatóan nincs napi többszöri feltöltés a friss áruk osztályán. Ennek az az oka, hogy kevesebb áru érkezik a boltokba, nem tudjuk biztosítani a folyamatos ellátást. Mostanra több áruházban elkoptak a csomagolt, tálcás húsok a hűtőkből, emellett kínos hiány kezd kialakulni a legkelendőbb egészségügyi papírárukból is – mondta lapunknak egy áruházvezető. Felsorolása szerint már a két ünnep között érzékelni lehetett a gyengébb árukínálatot, aminek köszönhetően például a látogatottabb áruházakban idő előtt elfogytak egyes népszerű pezsgők, a szeszes italok választéka és mennyisége pedig eleve szegényesre sikeredett. Emellett már december végén hiányos volt többek között a hús- és virslikínálat, ahogy például az élő halak is elfogytak a szentestét megelőző napon. Január elején általánosan előfordult az is, hogy az akciósan meghirdetett termékekből, például tejből nem volt a polcokon a kedvezményes időszak alatt. Megtudtuk, a leértékelt áruk hiányát jelenleg is úgy próbálják leplezni az áruházakban, hogy más hasonló, az akciókban nem szereplő cikkekkel töltik fel a foghíjas terméksort.

Informátorunk ismertette: hivatalosan nem tájékoztatták az áruházakat a csökkent beszerzésekről, azonban mindennapos működésük során mostanra a napnál is világosabbá vált, hogy súlyos problémák lehetnek a leányvállalatnál. – A polcokon egyre több olyan címke jelenik meg, amely a keresett árucikk hiányáról tájékoztatja a vevőket. Azonban nem arról van szó, hogy nincs, aki kipakolja azokat az árusítótérbe, ugyanis a kifogyott termékekből a raktárakban sincs több – fogalmazott az áruházi bennfentes, aki szerint a központban tudatosan fogták vissza a beszerzéseket azzal a céllal, hogy csökkenjen a vállalat árukészletbe fektetett pénze.

Eközben a Tesco vállalat a Dél-Magyarország című napilapnak megerősítette, amit lapunk a hét elején feltárt: további leépítések várhatók a láncnál. Március közepéig megszüntetik az ugyancsak veszteségesen működő optikai üzletágat, a lépéssel további hat egységben nézhetnek más megélhetés után a fotószolgáltatást is nyújtó szemüvegboltok alkalmazottai.

Kedden kezdődtek a tárgyalások a munkavállalói szakszervezetekkel. Meglepő módon azonban a nemzetközi válságban lévő vállalat magyar kormány ellen irányuló kommunikációját a sajtóban többször kifogásoló Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetét teljes titoktartásra kötelezték a tárgyalások lezárultáig. Ezzel szemben a korábban szocialista parlamenti képviselőként ismert Sáling József által vezetett Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete közleményben tájékoztatta a távirati irodát az egyeztetésen elhangzott részletekről. Úgy tűnik tehát, kettős mércével kezeli az érdekképviselőket a baloldali kötődésű üzletembereknek milliós megbízatásokat adó lánc. Emlékezetes, értesüléseink szerint a Tesco évekig havi hárommillió forintért rendelt kommunikációs szolgáltatásokat a Gyurcsány Ferenc volt kormányfő tanácsadója, Braun Róbert által tulajdonolt Braun & Partners tanácsadó cégtől. A vállalkozás jelenleg is partnere a magyarországi Tescónak

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.