Megállapodtak a görögökkel

Négy hónappal meghosszabbítják a hitelmegállapodást.

HZS
2015. 02. 20. 20:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Neve mellőzését kérő uniós tisztségviselő közlése szerint az egyezség értelmében a görög kormány hétfőig leteszi az asztalra azoknak a reformintézkedéseknek a listáját, amelyek szükségesek a görög pénzügyek rendbetételéhez.

Ha az Európai Központi Bank, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Bizottság számára elfogadható lesz ez a lista, akkor jövő kedden újabb tanácskozást tartanak – ezúttal már távkonferencia formájában – az eurózóna pénzügyminiszterei, hogy az eredeti hitelprogramnak a görögök által igényelt módosításáról tárgyaljanak.

Görögország korábban hivatalos kérelmet adott be az eurócsoportnak, amelyben az országnak nyújtott, február 28-án lejáró nemzetközi hitelmegállapodás hat hónapos meghosszabbítását kérik. Az áhított hat hónapból négy lett. Ám, ha nem sikerül végleges megoldást találni, akkor Athénnak a piacról kellene megoldania a finanszírozását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.