Leminősítették Japánt

Leminősítette Japán államadós-osztályzatát hétfőn a Fitch Ratings, elsősorban arra a véleményére hivatkozva, hogy a japán kormány nem tett elégséges mértékű szerkezeti kiigazító lépést az idei pénzügyi év költségvetésében a fogyasztási adó tervezett emelésének elmaradásából eredő kiesések pótlására.

HZS
2015. 04. 27. 13:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetközi hitelminősítő hétfőn Londonban bejelentette, hogy Japán hosszú futamidejű külső és hazai szuverén adósságállományának besorolását az eddigi A pluszról egy fokozattal A-ra rontotta. Az új osztályzat kilátása stabil.

A Fitch AA pluszról egy fokozattal AA-ra minősítette vissza Japán besorolási országplafonját, amely a japán gazdaságban honos kereskedelmi adósok osztályzatának felső határa. A cég az indoklásban kiemeli, hogy a fogyasztási adó végül elhalasztott emelése a japán kormány középtávú államháztartási konszolidációs programjának egyik központi eleme volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.