Brüsszelben támadja a metrótendert az észt cég

Sokkal kedvezőbb ajánlatot adtak az orosz Metrowagonmashnál.

MTI
2015. 07. 16. 16:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az észt cég csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a panasz a BKV Zrt. július 8-án kiadott, az ajánlatok elbírálásáról szóló összegzésére vonatkozik, amely érvénytelennek nyilvánította a Skinest ajánlatát.

Közölték továbbá, hogy szerintük az ajánlatuk minden lényeges szempontból kedvezőbb volt a versenytársukénál, és az összes modern műszaki követelménynek megfelelt, a BKV által az ajánlat érvénytelenné nyilvánításának indokaként felhozott nyolc érv mindegyike formális jellegű volt. A Skinest meg van győződve arról, hogy az illetékes magyarországi és uniós fórumok is erre a következtetésre fognak jutni – írták.

A BKV július 8-án közölte, hogy az orosz Metrowagonmash cég nyert a budapesti 3-as metró szerelvényeinek korszerűsítéssel egybekötött felújítására, valamint az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások és eszközök szállítására kiírt tenderen. Az eljárásban a BKV szerint csak az orosz cég adott be érvényes ajánlatot, a többi pályázót kizárták, egyesek szerint az orosz érdekek kiszolgálása érdekében.

A Metrowagonmash 219,1 millió euróért (69 milliárd forint) végzi el a 37 darab, hat kocsiból álló szerelvény felújítását. A járművek garantált élettartama 25 év.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.