Közös gázvezetéket építhetnek az oroszok és a görögök

A hellének 20 ezer új munkahelyet várnak a tervezett projekttől.

RZ
2015. 07. 10. 12:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Panajótisz Lafazanisz, Görögország energiaügyi minisztere a tervezett beruházást egyenesen az uniós tagország több lábon álló külpolitikája kulcselemének nevezte, ami nem mellesleg 20 ezer új munkahelyet teremtene. Hogy ez mennyire fontos lenne, azt mutatja, hogy a helléneknél áprilisban 25,6 százalék volt az állástalanok aránya.

Áprilisi hírek arról szóltak, hogy Moszkva hajlandó extra pénzt fizetni Athénnak a Török Áramlat projektjében történő részvételért, ezt azonban az oroszok cáfolták.

A közös gázüzletről szóló mostani bejelentés különösen érzékeny időszakban jött, mivel az ukrajnai válság miatt amúgy is rendkívül feszült a helyzet Oroszország és az Egyesült Államok, valamint az amerikaiak nyugati szövetségesei között.

Ismert, nemrég Alexisz Ciprasz görög miniszterelnök Moszkvába utazott tárgyalni Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.