Nem adta fel végleg a Penny

A cég technikai nehézséggel magyarázza a pénzfelvételi szolgáltatás szüneteltetését.

Hajdú
2015. 08. 15. 3:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Technikai nehézséggel magyarázza a pénzfelvételi szolgáltatás szüneteltetését a Penny Market. A kereskedelmi lánc kérdésünkre adott válaszából az is kiderül, csak ideiglenes felfüggesztésről van szó. Egy hónappal ezelőtt a Magyar Nemzet számolt be arról, hogy a diszkontlánc bevezette a Nyugat-Európában már jól ismert „cashback\" szolgáltatást. Ennek lényege, hogy minden háromezer forint fölötti vásárlás esetén maximum húszezer forint készpénzt is fölvehet a vásárló, ha kívánja. Miután a Penny a tranzakciót vásárlásként jelenti a közreműködő banknak, a pénzintézet nem tudja elkülöníteni a pénzfelvételt a tényleges vásárlástól, így adózási probléma vetődhet föl. A jogszabályok szerint ugyanis a pénzfelvételt 0,6 százalékos tranzakciós illeték terheli, ezt azonban nem tudja befizetni a költségvetésnek a bank, mert nem értesül arról, hogy pénzfelvétel is történt.

A diszkontlánc válaszából arra lehet következtetni, jelenleg dolgoznak azon, hogy az informatikai rendszer átalakításával megoldják a vásárlás és a pénzfelvétel különválasztását, s ezzel elejét vegyék az adóelkerülési vádnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.