Több mint egymillió család részesül adókedvezményben

Átlagosan több mint 240 ezer forintot takaríthatnak meg.

MTI
2015. 10. 15. 13:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novák Katalin felidézte: 2010-ben lényegében nem létezett a családi adókedvezmény, hiszen csak a három vagy annál több gyereket nevelő családoknak járt valamilyen formában. Akkor mindössze 12,6 milliárd forintot fordított erre a kormány – tette hozzá.

Az államtitkár kiemelte, hogy azóta jelentős előrelépések történtek, ugyanis az egy- és kétgyermekes családokra is kiterjesztették a támogatást. 2015-ben pedig már 240 milliárd forintot szán erre a kormány, ez hússzoros növekedést jelent öt év alatt – hangsúlyozta.

Tájékoztatása szerint az idén egy család átlagosan több mint 240 ezer forintot takarít meg, köszönhetően az adókedvezménynek.

Novák Katalin emlékeztetett nyári bejelentésére is, amely szerint 2019-ig évente ötezer forinttal emelik a kétgyermekes családok adókedvezményét, amelynek eredményeképp a jelenlegi húszezer forint helyett havonta 40 ezer forint marad majd a családoknál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.