Mészáros Lőrinc cége kaszál a vasút-villamosításon

A tervezett 9,5 helyett 13,3 milliárdért korszerűsítik a GYSEV Szombathely–Zalaszentiván vonalát.

MNO
2015. 11. 13. 14:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Iho.hu adta hírül, hogy a celldömölki székhelyű Swietelsky Vasúttechnika Kft. és felcsúti partnere, az R-Kord Kft. alkotta Hegyhát konzorcium húzhatja ki a felsővezetéket a Szombathely–Zalaszentiván vonal felett 48 kilométer hosszan, várhatóan 2016-ban.

Az Origo utánajárt, hogy a Hegyhát konzorcium néven indult páros ismertebb tagja (legalábbis ma még) a Swietelsky, az ország egyik vezető infrastruktúraépítő vállalata, ők építik például Felcsút és Alcsútdoboz kisvasútját. Az R-Kord Kft. korábbi neve Femol 97 Kft. volt, a felcsúti céget 2013-ban vásárolta meg Mészáros Lőrinc, a település polgármestere.

A márciusban megjelent tendert most a tenderértesítő szerint a 9,5 milliárd eredetileg becsült összeg helyett 13 milliárd 299 millió 713 ezer 467 forintért vitte el a konzorcium – ez majdnem 40 százalékos drágulás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.