Nincs hatással a vasárnapi boltzár a netes piacra

A boltzár ellenére a vevők vasárnap továbbra sem vásárolnak többet a neten.

MTI
2015. 11. 12. 18:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott összefoglaló szerint a netes kiskereskedelemben a vásárlások száma jellemzően a hét első három napján a legmagasabb, és továbbra is a hét végén a legkevesebb a rendelések száma. A felmérés szerint az év első kilenc hónapjában a hat legnagyobb e-kiskereskedelmi szektor összesen mintegy 110 milliárd forintos forgalmat ért el, ami 2014 hasonló időszakához képest 15 százalékos bővülés.

A netes kereskedelem szereplői 2015 harmadik negyedévére a korábbinál jóval pozitívabb értékelést adtak, amiben már tükröződik a karácsonyi szezonra vonatkozó, derűlátó álláspont is. Az e-kiskereskedelmi index értéke 33,6-re emelkedett az augusztusi 24,2-ről. Az indexet súlyozottan számítják ki a következő három hónap üzleti lehetőségei, az elmúlt negyedév eladási pozícióinak megítélése és a gazdasági környezettel kapcsolatos várakozások alapján.

Az internetes kereskedők pozitív várakozásai mellett a teljes kiskereskedelemben is kedvező hangulat uralkodik, azaz a várakozások alapján mind a teljes, mind az e-kiskereskedelem számára biztató lehet az utolsó negyedév alakulása – áll a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.