Sikeres földárverésekről beszélt a miniszter

Más kérdés, hogy az EU kötelezettségszegési eljárást indíthat az ügyben.

MTI
2015. 11. 21. 13:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fazekas Sándor elmondta: a földárverésekből származó állami bevétel mintegy 4,8 milliárd forint, amely magasabb az előzetesen számítottnál. A miniszter hangsúlyozta: kizárólag magyar állampolgárok vásároltak földet a Budapesten, Győr-Moson-Sopron, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád és Heves megyében tartott árveréseken, a gazdák éltek a kormány által biztosított lehetőséggel.

Az árverések rendben zajlottak, egyedül Heves megyében próbált gátat szabni annak sikertelenül Sallai Róbert Benedek LMP-s országgyűlési képviselő a jobbikos tüntetőkkel – tette hozzá. A miniszter kitért arra, hogy a nagyobb területű, drágább parcellák közül nem mindegyik kelt el, de azok megvásárlására a továbbiakban újra lehetőség nyílik. Aláhúzta: nem kell attól tartani, hogy nagybirtokok jönnének létre. Az első négy napban 353 helyrajzi számon lévő területet hirdettek meg, amelyből 2-t visszavontak, 155 eredménytelen, 196 sikeres volt – közölte.

Egy nappal azután, hogy kiderült, az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított hazánk ellen a paksi atomerőmű bővítése kapcsán elmaradt tender miatt, újabb eljárás lehetőségéről tett említést a Magyar Gazdakörök Országos Szövetségének (Magosz) elnöke. Erről bővebben itt olvashat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.