Visszakapja régi fényét a Palatinus

Elsődleges szempont a műemlékvédelem.

2015. 11. 18. 12:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyertes konzorcium tagjai a zalaegerszegi székhelyű ZÁÉV Építőipari Zrt. és a budapesti Primogen FM Üzemeltetési Kft. A konzorcium kínálta a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást. A szerződés eredetileg becsült összértéke 2,2 milliárd forint volt. Ajánlatot tett még két fővárosi cég, a Magyar Építő Zrt., valamint a Kalotherm Építőipari Zrt. is.

Az MTI kérdésére az ajánlatkérő közölte, első helyen áll a főépület átfogó felújítása és funkcióbővítése, úgy, hogy maradéktalanul betartsák a műemlékvédelmi hatóság előírásait. Az épület homlokzatát például az eredeti Janáky-féle tervek szerint újítják fel.

Az alagsorban wellness- és fitneszrészleget alakítanak ki a szükséges kiszolgálóterek – öltöző-, mosdó- és személyzeti területek – kiépítésével. A termálmedence lefedésével és az említett új wellness átadásával a Palatinus strand is egész évben nyitva tarthat – áll a közleményben.

Az épület egészét akadálymentessé teszik. A strandszezon idején használatos öltözőterületek szintén megújulnak, az itt található műemlékileg védett kabinokat restaurálják. Az új wellnessrész várhatóan 2017 második negyedévére készül el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.