Budapest a legkeresettebb úti célok között

Lassan nem marad szabad szoba 2015 utolsó éjszakájára.

MTI
2015. 12. 17. 16:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legnépszerűbb szilveszteri városok európai listáján Budapest a 16. helyen szerepel. Az első London, de Párizs, Berlin, Amszterdam és Prága szálláshelyei is rengeteg bulizni vágyót fogadnak majd december 31-én. Az oroszok és szlovének toplistáján is harmadik a magyar főváros, de a csehek, görögök, horvátok, szlovákok 10 legkeresettebb szilveszteri úti célja között is szerepel Budapest. A fővároson kívül két kedvelt fürdőváros, Hévíz és Hajdúszoboszló szállásai között keresgélnek legnagyobb arányban a külföldről érkezők.

A magyarországi fürdővárosok a belföldi utazók körében is népszerűek. A magyarok legkeresettebb úti céljainak listája szilveszterkor sem tér el sokban a szokásostól. A legtöbben budapesti szállásokat keresnek 2015 utolsó bulijához, de Hajdúszoboszlón, Hévízen és Sárváron is sokan búcsúztatják az óévet.

A Trivago látogatói a legnépszerűbb úti célok közül Pécsett kerestek szállást a legalacsonyabb átlagos áron, 17 ezer forintért (2 fő/éj). Az átlagárak Hévízen a legmagasabbak, egy kétágyas szoba 40 ezer forintba kerül szilveszterre. A portálon a legtöbb szilveszteri keresés ugyan december első hetében történt, de nem sokkal kevesebb azok aránya, akik korábban, már november közepén nekiálltak a szemezgetésnek.

Aki utazni szeretne, de még nem foglalt szállást, annak érdemes gyorsan döntenie, ugyanis a jelentősebb városokban már alig találni szabad szobát. A fővárosban és Siófokon a Trivago.hu-n elérhető ajánlatokat figyelembe véve jelenleg körülbelül 90 százalékos a foglaltság, 2015 legnépszerűbb hazai fürdővárosában, Hajdúszoboszlón 95 százalék feletti, Egerben pedig már csak néhány szálláshelyen kínálnak kiadó szobákat. A kedvelt úti célok közül Hévízen, Pécsett még a szálláshelyek kicsivel több mint 10 százaléka elérhető, de érdemes próbálkozni Győrben is, ahol egyelőre 70 százalék körüli a foglaltság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.