Megszűnhet a Külügyi Intézet, a Design Terminál és a MaNDA is

Lázár János 70 intézmény végét lengette be a Kormányinfón, most kiderült, melyek lehetnek ezek.

MNO
2016. 01. 21. 18:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Várhatóan jogutód nélkül megszűnik júliustól a Design Terminál, a Külügyi és Külgazdasági Intézet, a nemzeti digitális archívum és tíz másik állami háttérintézmény – legalábbis, ha a kormány végül azt a koncepciót fogadja el, amely az oldal birtokába került. A Design Terminál esetleges megszűnéséről már tegnap írtunk: lapunk birtokába jutott ugyanis az a levél, melyben a főigazgató figyelmeztette a kollégákat. Persze az Emmi tagadta, hogy a szerdai kormányülésen vagy az azt előkészítő értekezleteken szóba került volna.

Lázár János a délutáni Kormányinfón jelentette be, hogy a következő napokban tárgyalások indulnak a Miniszterelnökség és a tárcák között arról, hogy több mint 70 háttérintézményt, költségvetési szervet hogyan lehet a tárcákba visszavinni, a kiszervezéseket megszüntetni, olcsóbban és gyorsabban működtetni a rendszert.

A jogutód nélkül megszűnő háttérintézmények között van a Magyar Nyelvstratégiai Intézet, az Országos Közegészségügyi Központ, az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ, a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet, és a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet.

Minisztériumba olvasztanák a többi között a Balassi Intézetet és a Hagyományok Házát is.

A teljes lista a VS.hu oldalán érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.