Nagyon drága lesz a kötelező biztosítás

Az eddigi években csökkentek a tarifák, most viszont fel kell készülni.

MNO
2016. 01. 22. 17:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mostanra már az alkuszcégek kimutatásai alapján jócskán 30000 forint fölé emelkedett az átlagdíj – adta hírül a Vg.hu. A Netrisk kgfb-indexe szerint a múlt héten 31 499 forintos átlagos éves díjjal kötöttek biztosítást az autósok, ez csaknem 43 százalékkal magasabb a tavalyinál. A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint 30 000 forint fölött a utoljára 2009-ben volt a kötelező díja. A nagyobb biztosítók azzal érvelnek, hogy azért magasak a díjaik, mert csak így lehet felelősen kigazdálkodni a károk fedezetét.

A nagy állománnyal rendelkező cégeknek kedvez, hogy a biztosítók az új ügyfeleknek nem hirdethetnek már kedvezőbb díjakat, mint a meglévő klienseiknek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.