Orbán vejének családja is bevásárolt

330 millióért bővítették a családi birtokot Fejér megyében.

MNO
2016. 01. 07. 14:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több száz millió forintért vásároltak állami földet a miniszterelnök vejének családtagjai az árveréseken a Fejér megyei Mányon. Az egyik parcella 166 hektáros, a másik pedig 133 hektáros – a két területért több mint 330 millió forintot fizetnek Tiborczék.

A földprivatizáció nagy nyertese a felcsúti polgármester családja lett Fejér megyében. Mészáros Lőrinc családja több mint 1400 hektár állami földet vett meg a Váli-völgyben és Etyeken, Alcsútdobozon és Óbarokon pedig olyan földekre licitáltak, amelyeket ők bérelnek. Az etyeki borvidéken viszont kizárólag olyan parcellákat vittek el, amelyek haszonbérlője 2051-ig az első Orbán-kormány idején privatizált herceghalmi állami gazdaság.

A földárverések fejleményeit folyamatosan követi a Magyar Nemzet, ide kattintva elérheti a korábbi anyagokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.