Felcsút és Kisvárda után itt az újabb taós aranybánya

A Sajóvölgye Focisuli Sport Egyesület az elmúlt évek alatt több mint egymilliárd forinthoz jutott.

MNO
2016. 02. 04. 12:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felcsúti és a kisvárdai taós aranybánya mellett egy új pénzgyűjtő bázis formálódik – írja az Mfor. A Felcsút 3.-nak is nevezhető Sajóvölgye Focisuli Sport Egyesület a Kormány.hu oldalon közzétett dokumentum szerint a tavalyi év végén 335 millió forintot kapott az Emberi Erőforrások Minisztériumától sportpályák, öltözők, villanyvilágításos, műfüves pálya kialakítására és infrastrukturális fejlesztésekre. A focisulit két helyi fideszes képviselő és polgármester alapította a taórendszer bevezetésének évében. Szorosan együttműködnek a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvánnyal. Céljuk a kazincbarcikai önkormányzat oldalán megtalálható 2014-es dokumentum szerint a következő:

A tervek szerint a kialakított modellnek köszönhetően sok gyermek választja a labdarúgást mint egészséges életformát, ráadásul a létrejövő bázis miatt sem Putnokra, sem Kazincbarcikára nem kell máshonnan játékost igazolni.

Az egyesület a Magyar Labdarúgó Szövetség oldalán található adatbázis szerint 2011 és 2015 között összesen 1,055 milliárd forint taópénzt kapott, amihez hozzájön a már említett Emmi-utalás – ezt összeadva 1,3 milliárdos közpénz jutott focira az ország legszegényebb térségében. A Sajóvölgye Focisulit kilenc-tizenkét vállalkozó támogatja, közülük egy személy a tavalyi évet leszámítva egyszerre 100 millió forint körüli összeget juttatott az egyesületnek.

Az egyesület éves jelentései alapján az látható, hogy a 2011-es évet 9,5 milliós veszteséggel zárták, 2012-ben 45,8 milliós nyereséget könyvelhettek el, amit 2013-ban 39,5 milliós veszteség követett, 2014-ben pedig 1,7 milliós nyereséget produkáltak. Hab a tortán, hogy a költségvetési támogatás mellett önkormányzati támogatáshoz is hozzájutnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.