Félmillió bankszámla tűnt el

Egyre kevesebben tartanak párhuzamosan több bankszámlát.

MTI
2016. 03. 23. 6:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazai természetes személyek 9,32 millió bankszámlával rendelkeztek tavaly év végén, ilyen kevés lakossági bankszámla a jegybank 2010 óta vezetett statisztikái szerint még sosem volt Magyarországon. A lakossági bankszámlák száma 2012 végén tetőzött, azóta minden negyedévben csökkent. Egyrészt mert a tranzakciós illeték bevezetése miatt megnőttek a számlavezetési költségek, másrészt pedig azért, mert az alacsony bankbetétek miatt kevesebben tartják bankbetétben a megtakarításukat. Emellett egyre kevesebben tartanak párhuzamosan több bankszámlát.

Ugyanakkor a számlahasználók egyre több tranzakciót végeznek az interneten és mobiltelefonon keresztül. A céges ügyfelek és a magánszemélyek tavaly csaknem 100 millió ügyletet bonyolítottak így le, 37 ezer milliárd forintot meghaladó értékben. A csoportos beszedések is egyre népszerűbbek, és bankkártyát is egyre többen használnak – derül ki az MNB adataiból.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.