Hatvanpuszta: Mészáros Lőrinc újra bevásárolt

Villámgyorsan, óriási sajtóérdeklődés mellett keltek el a hatvanpusztai majorság melletti földek.

Tompos Ádám
2016. 03. 29. 8:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Azért jöttünk ide, a székesfehérvári kormányhivatalhoz, hogy megtudjuk, ki lesz Orbán Viktor új szomszédja” – kezdte élő bejelentkezését Juhász Péter, az Együtt alelnöke a Panama Motel elől kedd reggel. Ekkor kezdték el azoknak a földeknek az elárverezését, amelyek a körül az Alcsútdoboz területéhez tartozó, hatvanpusztai majorság körül helyezkednek el, ahol Juhász tudomása szerint a miniszterelnök lakik. Gyanújuknak az ad alapot, hogy itt látták a minap azt a Nárcisz névre hallgató kuvaszt, amelyet a kormányfő a sajátjaként mutatott be a bulvársajtóban. A majorság egyébként Orbán Győző, a miniszterelnök édesapja nevén van, de Mészáros Lőrinc, Felcsút gázszerelőből lett milliárdos polgármestere állítja, hogy itt tárolja mezőgazdasági gépeit. Juhász Péter korábban azt mondta, hogy tartottak már a helyszínen kormányülést, illetve közölte azt is, hogy rendszeresen felbukkannak itt az Orbán-család autói is.

Az ellenzéki párt mintegy tucatnyi aktivistával autós demonstrációt szervezett a Fejér megyei kormányhivatal elé, ahol transzparenseiken egyebek közt azt kérdezték, „mibű” gazdagodott meg így az „Orbán-klán”. Az árverést megelőzően Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, azért jöttek el tiltakozni, hogy megtudják ki lesz a kormányfő „új strómanja”. Juhász Péter pedig azt szorgalmazta, hogy Orbán Viktor álljon elő, és mondja meg, hogy életvitelszerűen hol lakik, mert szerinte az biztos, hogy a budai Cinege utcában nem, és a felcsúti házában sem. Azt is kérte az ellenzéki politikus, hogy a miniszterelnök valljon színt, hogy miképpen tett szert mesés vagyonára.

Az Együtt politikusai a sajtótájékoztatót követően bevonultak a szóban forgó földek árverésének helyszínére, ahol az MSZP agrárpolitikusa, Gőgös Zoltán kijelentette, hogy nevetségesen alacsony a kikiáltási ár, szerinte utoljára Fejér megyében L. Simon László felesége vett ilyen kevés pénzért földet. Az állami tulajdonban lévő földterület haszonbérleti joga egyébként a Mészáros Lőrinchez köthető Búzakalász 66 Felcsút Mg. Zrt.-nél van egészen 2032-ig.

Az óriási sajtóérdeklődés mellett lezajlott liciten végül egyetlen érvényes regisztráció és egyetlen érvényes ajánlat érkezett az első, harminchat hektáros területre, egy ügyvédtől. A földterület körülbelül tíz perc alatt elkelt. Szigetvári Viktor az érvényesítéskor azt kiáltotta: tolvaj. A következő, hathektáros területet is ugyanaz az egyetlen jelölt szerezte meg.

Az Együtt politikusa később úgy kommentált: folytatódtak a korrupt árverések. Szakértők szerint jóval áron alul kelt el a hatvanpusztai majorság szomszédjában álló földterület. A politikus szerint „a titokzatos ügyvéd Orbán Viktornak vásárolta meg”. A győztes ugyanakkor az RTL Klubnak azt mondta, Mészáros Lőrincnek licitált, majd távozott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.