Hipergyorsan gazdagodik a felcsúti polgármester

Mészáros Lőrinc és felesége a birodalom egyetlen cégéből 3,5 milliárd forintot vett ki osztalékként.

MNO
2016. 06. 01. 9:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy év alatt csaknem a duplájára nőtt a Mészáros Lőrinchez közvetve vagy közvetlenül tartozó cégek nettó árbevétele – közölte a Népszabadság. A céges érdekeltségek beszámolójából kiderült, hogy a nyereség mintegy a háromszorosára emelkedett tavaly, és ötmilliárdos adózott eredmény jött össze.

A Mészáros és Mészáros Kft. forgalma megkétszereződött. A húszmilliárdos nettó árbevétel mellé 3,7 milliárdnyi adózott eredmény jött, így Mészáros, illetve tulajdonostárs felesége 3,5 milliárd forintot vett ki osztalékként. A jövő miatt sem aggódhat a Népszabadság szerint a Mészáros és Mészáros Kft.: Szilvásváradon lovardát és lovaspályát épít, Gönyünél kikötőt fejleszt, illetve konzorciumtársaival közösen újítja fel a dél-balatoni vasútvonal Szántód-Kőröshegy–Balatonszentgyörgy közti szakaszát is.

Az R-Kord Építőipari Kft. villamos berendezések gyártásával foglalkozik, ennek szintén csaknem a teljes profitját, 750 millió forintot sikerült osztalékként felvenni. A lap azt írja, Mészáros tavaly bukkant fel két klímaszereléssel foglalkozó cégnél is, a CLH Klímaszerviz Kft. és a CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft. összárbevétele pedig megközelítette a kilencmilliárd forintot.

A Búzakalász 66 Felcsút Mezőgazdasági Kft., a Bakony Hús Kft. és az Aranykorona Zrt. összárbevétele ugyanakkor egymilliárddal kevesebb volt az egy évvel korábbinál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.